19. märts 2024

Narva Eesti Selts osales mitmel üritusel

Aasta paar viimast kuud on meie kandis kulgenud rahulikult, ent toimekalt.

Kohanimepäeval, mida tähistati Narvas 6. detsembril, oli väga huvitav kuulata proua Silvia ettekannet tänavanimede reformist 1920. aastal

ning August Tõnuristist, kes on Narva tänavanimede ristiisa.  Jõuluajal sai süüdatud küünlad ka tema kalmul.

Novembrikuusse jäi  väga informatiivne ja huvitav ajalooline ülevaade Vana-Narva olustikust. Narva Eesti Seltsi liige Silvia Ilmenskaja on aktiivselt tegev ka Heinrich Hanseni nimelises Narva Muinsuste Seltsis, mis koondab kohalikke ajaloohuvilisi ning annab väärika panuse Narva ajaloo säilitamisse igakuiste almanahhide kaudu.

Novembrikuu lõpunädalal tähistas Narva Eakate Liit oma 25. tegevusaastat. Suur osa Narva Eesti Seltsi liikmetest on tegev ka Narva Eakate Liidus ning seega sai pidupäev uhke ja ülev. Nagu allakirjutanu oma pidupäevakõnes ütles, on noorematel palju, mida õppida ning müts maha selle elurõõmsa ning toimeka seltskonna ees!

Narva Linnavalitsus premeeris Eesti Vabariigi 100. aastapäeva puhul linna 100 silmapaistvat persooni väärika panuse eest kodulinna arengusse ning Eesti elu edendamisse. Heameel on tõdeda, et väljavalitute hulgas oli ka viis inimest Narva Eesti Seltsist:  Elle-Ester Jaakson, Ants Liimets, Mart Pung, Ülo Korjus ja Kairi Johannes.

Osaletud sai mitmel üritusel  – jõululaadal Narva Keskraamatukogus, teatrikeskuse Vaba Lava avamisüritustel (kui kaua oleme oodanud, et Narva linna tuleksid külalisetendustega Eesti teatrid – nüüd on see lõpuks käes). Käidud sai kaemas Tallinna jõululaata (ning isegi televusserisse satutud), näitust “Piparkoogimaania”, Heidi Tamme jõulukontserti ning imeilusat pealinna jõulumelu.

Jõulupidu pidasime sel aastal traditsiooniliselt Narva Eesti Gümnaasiumis. Tegime kokkuvõtte möödunud juubeliaastast ja autasustasime silmapaistnumaid.  Esinemas olid Narva Eesti Gümnaasiumi tantsulapsed seltsi liikme Tiiu Assafri juhendamisel ning ansambel Pärgament.  Pidu oli äraütlemata tore ning tants kestis varajaste hommikutundideni.

Lõpule on jõudmas ka meie juubeliaasta beebipapu-projekt. Esialgsete andmete kohaselt võib öelda, et kootud sai ligikaudu 400 papupaari, millest peaks jätkuma pea kõigile järgmise aasta vastsündinutele. Aasta viimasel päeval oli meie esindus üles rivistatud  ka  ühistantsimisel, kus koos teistega sai sammud üles võetud.

 

 

Tegusat, rahvuslikku ja isamaalist uut aastat kõigile

idapiiri äärest

Kairi Johannes

Narva Eesti Selts

 

1 thought on “Narva Eesti Selts osales mitmel üritusel

Comments are closed.