19. märts 2024

Tervitustega idapiiri äärest!

Vaatamata puhuvatele külmadele poliitilistele tõmbetuultele on märtsikuu Narva kandis olnud südantsoojendavatest ja hingekosutavatest sündmustest tulvil.

Märtsi algul tähistasime vastlapäeva üheskoos  Linnakantselei, Narva Eesti Gümnaasiumi ja Ida-Virumaa Omavalitsuste Liiduga. Uisutamas oli 40 osalejat. Kes tegi esimesi arglikke samme, kes tuletas vanu häid aegu meelde. Tegevust jagus igaühele – tegime ka näputööd ja sõime üheskoos pannkooke.

06.märts on meie linna ajalukku kirjutatud mustade tähtedega – möödus 75 aastat märtsipommitamisest, milles hävis Narva ajalooline vanalinn. Olulist sündmust Narva ajaloos meenutasime traditsiooniliselt küünalde süütamisega Narva endisi elanikke meenutava mälestuskivi „Juured“  juures.

Emakeelepäeval käisime toetust avaldamas Kohtla-Järve inimestele, kes võitlevad eestikeelse riigigümnaasiumi loomise eest oma linnas. Teadupärast elasime meie analoogse situatsiooni läbi 6 aastat tagasi, kui arutusel oli Narva loodava riigigümnaasiumi õppekeel. Tookord jäi see otsus kohaliku eestlaskonna vastuseisu tõttu tegemata. Seekord edastasime Narva Eesti Seltsi poolt toetuskirja eestikeelse koolihariduse kaitseks ning osalesime MTÜ Virumaa Eesti Hariduse Seltsi loomisel. Meid on siinkandis vähe, seetõttu peame kokku hoidma!

70 aasta möödumist märtsiküüditamisest meenutasime 25.märtsil mälestushetkel Narva raudteejaama juures ning Raekoja platsil märtsiküüditamise ohvrite mälestuseks 3000 küünla süütamisel.

 

Kairi Johannes,
Narva

Kaanefotol: Narva Raekoja plats – autor Natalja Soboleva

1 thought on “Tervitustega idapiiri äärest!

Comments are closed.