Press "Enter" to skip to content

“Kirju koer” Karjalas

1. novembril võttis Karjala Eesti Selts Kolle osa rahvustoitude meistriklassist, mis oli pühendatud emadepäevale.

Venemaal tähistatakse emadepäeva 25. novembril. Me valisime lihtsa, kuid väga maitsva ja lapsepõlvest tuttava maiustuse nimega “Kirju koer”.

6. klassi lapsed said võimaluse tunda end tõeliste kokkadena.

Sellised ettevõtmised ei ole huvitavad mitte ainult sirguvale põlvkonnale, vaid kõigile, kes toite maitsta saavad. Köögis avaneb igal lapsel võimalus avastada enda jaoks rahvustoitude valmistamise kunsti.

Õpitu kinnistamise vaatasime ühiselt videot, kuidas Eestis seda toitu valmistatakse. Saade oli eesti keeles, et lapsed saaksid kuulata nende jaoks nii võõra keele kõla.

Kokkajad pandi pärast koos teise tüdrukute grupiga ühise laua taha, kus sai maitsta killukest kreeka köögist.

Et selle eesti toidu nime mitte ära unustada, jagasime me osalenutele Kalevi kommivabriku “Kirju koera” komme, mis olid spetsiaalselt Tartust toodud.

Kaanefotol: vasakult paremale – Karjala Eesti Seltsi liige Zoja Babitš, koolidirektor, kreeka seltsi liige, 6 klassi õpilased, Jelena ja ukraina seltsi esindaja

 

Jelena Rjabikova
Karjala, Petrozavodsk