19. märts 2024

Kultuuriline jaanuar Peterburis

19. jaanuaril 2020 toimus Peterburi Jaani kirikus Peterburi Eesti Kultuuriseltsi ja Jaani koguduse segakoor «Kaja» kontsertõhtu dirigent Anastassia Tšernjaeva juubeli puhul. Peale  «Kaja» esinesid kontserdil

ansambel «Laudate Dominum» Sergei Varšhavski juhatusel, Jekaterina Jakovleva ja Anton Tšernjaevi duett. Juubilari õnnitlesid koori ja seltsi esindajad ning Peterburi lätlased. Anastassia ei ole vaid koori dirigent, samuti ta ise esineb solistina ja osaleb vokaalansambli tegemisel.

Pärast koori kontserti toimus dirigendi vokaalne õnnitlemine nii eesti kui ka vene keeles. Jekaterina Jakovleva esitas lühikese humoreski. Piduõhtul valitses soe atmosfäär. Pidulised said laulda kitarri saatel mitmeid armsaid meloodiaid.Peterburi Eesti Kultuuriselts soovib Anastassia Tserjaevile pikaaegset loomingulist edu!

25. jaanuari õhtuks sõitis Peterburi seltsile külla Virumaalt pärit ansambel “Hõbehall”. Esinejad tutvustasid setude traditsioone, rahvariideid ning ehteid. Ansambli osalejad esinesid pika rahvatantsude kavaga. Näidati videot Setomaa kohta.

Seto perenaised pakkusid tulijatele rahvatoitu ja näitasid oma käsitöö esemeid. Kohtumine lõppes ühistantsimise ning lauluga.

Veronika Mahtina
Peterburg

Kaanefotol: ansambel Hõbehall Peterburi seltsi liikmetega