19. märts 2024

Eestlased saavad kokku ja seilavad koos Kariibi merel 2019. aasta kevadel

KLENK-IEP on Ameerika Ühendriikides asuv organisatsioon, mille eesmärgiks on pakkuda eestlastele ja Eesti taustaga inimestele võimalusi hoida elus Eesti kultuuri. Üks järgmistest üritustest, mida KLENK-IEP korraldab, on järgmisel kevadel toimuv reis Kariibi merel koos eestlaste ja eesti kultuuri täis kruiisilaevaga ning loodab sadade osalejate seas näha ka sind…

koos sadade teiste eestlastega ja Eesti päritolu inimestega Ameerika Ühendriikidest, Kanadast, Rootsist, Austraaliast, Mehhikost ja Eesti, kes on juba reserveerinud koha lõbusale päikselisele kokkusaamisele.

KLENK-IEP-i asutajaliige Rein Luningil on reiside korraldamises tugev taust. Tema ja tema abikaasa Anne said aru, et eestlased saavad kokku merel seilates ja pakkusid neile juba 2015. aastal esmakordselt mere reisi. See kontseptsioon oli tabav ja kolmas, iga kahe aasta tagant toimuv kruiis, saab toimuma 2. märtsil 2019. a. Royal Carribean luksuslikul kruiisilaeval Adventure of the Seas. Kaheksa päeva täis päikest ja tutvumist Ida – Kariibi mere kaunite saartega. Kõik söögikorrad, tegevused ja meelelahutused sisalduvad teie kajuti hinnas. Laev asub seilama Floridast, Miamist põhjapool asuvast , kaunist liivarandadega linnast – Fort Lauderdalest.

KLENK-IEP grupi reisijatele teeb selle kruiisi eriti unikaalseks, et seal on ka rikkalik Eesti meelelahutusprogramm ja ühiseid tegevusi. KLENK-IEP-i kruiisiprogrammil on mitmed lavastused, mille kunstiline juht on kuulus eesti koreograaf Märt Agu. Lisaks Märt Agu rahvatantsijate ja rahvatantsupeole saame näha ja kuulda auväärset Veronika Portsmuth-i ja tema Kooriakadeemia kontserdikoori ja rahvamuusika ansamblit Liuli, keda juhendab Kadri Mägi. Erinevate eestlastega kokkusaamiseks on palju võimalusi, sh huviringid, jooga mere ääres koos Enely Jäägiga, Akadeemiline lõuna, mitmed Sala Kõrtsi õhtud, Märt Agu rahvatantsu õpituba ja tasuta kokteilipidu. Kavas on näidata kahte filmi, millel järgneb arutelu. Need filmid on “Seltsimees Laps” ja “Coming Home Soon: Geislingeni pagulaste lapsed”. Käimas on kava lisada programmi ka teisi meelelahutajaid ja tegevusi. KLENK-IEP püüab pakkuda kõigile programme nii eesti kui ka inglise keeles.

Saab toimuma ka unikaalne 3-päevane eel-kruiisiprogramm, mis toimub Ocean Sky Resort hotellis. Külastajal on võimalus külastada Ameerika Ühendriikide suurimat ühekorruselist müügikeskust Sawgrass Mills’it ning kontserti Märt Agu ja tema rahvatantsu trupi ning Veronika Portsmuthi ja tema Kooriakadeemia kontsertkooriga ja nautida koos aega Fort Lauderdale rannal.

See on võimalus nautida sooja päikesepaistet keset külma talve, kohtudes uute eestlastega, taas kohtuda vanade sõpradega ja nautida koos meie rikkalikku eesti kultuuri ja pärandit.

Lisateabe saamiseks külastage meie veebisaiti aadressil www.klenk-iep2019.com

Peter Kopperman

1 thought on “Eestlased saavad kokku ja seilavad koos Kariibi merel 2019. aasta kevadel

Comments are closed.