19. märts 2024

Lääneranniku Eesti Päevad 2019

Korralduskomitee kutsub kõiki osa võtma USA Lääneranniku Eesti Päevadest, mis toimuvad 31. juulist 4. augustini 2019 Oregoni osariigis Portlandis. Päevade ettevalmistused on saanud hoo sisse, läbirääkimised käivad Eesti külaliste ja esinejate ning  Kultuuriministeeriumiga, kes on lubanud oma õla alla panna kutsutud külaliste transpordiks ja toetuseks.

LEP 2019 asukohaks oleme valinud Red Lion hotelli, mis asub Columbia jõe lõunakaldal kiirtee I-5 ääres Jantzen Beachi linnaosas.  Hotell on sobilik kogu perele, seal on ujumisbassein, spordisaal, puhkeruumid, kohvik, suveniiripood.

Logokonkurss lõppes edukalt märtsis ning võitjaks valiti Eiki Martinsoni töö, millel kujutatakse Portlandi ja Eestiga seotud sümboleid. Rukkilillekujuline logo on inspireeritud Portlandi lipust, millel risti ja kaarjoontega kujutatakse kahe suure jõe ­ Columbia ja Willamette kokkusaamist Portlandi lähedal. Siit võib leida veel suitsupääsukese saba ja sissepoole suunduvaid nooli, mis sümboliseerivad Lääneranniku eestlaste kogunemist Portlandis.

Rahvapeo asukohana kaalume taas Alderbrooki parki, kus saame uusi tutvusi luua ja vanu uuendada ning lähikonna looduses meeldivalt aega veeta. Mitmesugust tegevust jätkub nii täiskasvanutele kui lastele.

Meie kavas on ka tantsupidu, millel saavad osaleda rahvatantsijad nii rühmadele kui üksiktantsijatena. Kavas saavad olema tuntud ühistantsud nagu „Oige ja vasemba“ ning „Perekonnavalss“, millest saavad kõik tantsuhuvilised osa võtta. Rühmadele leiame kavas aega oma tantsude esitamiseks. Ka lapsed on igati oodatud! Moodustame lasterühma kohapeal, väikeste laste paariliseks ootame ema või isa. Rahvatantsuproovide ja laulupeoharjutuste kohta anname infot edaspidi. Tantsurühmadest ja kooridest osavõtust palume teada anda aadressil kalle@lep2019.com või kodulehel lep2019.com.

Kalle Merilo

Kalev Sepp

EOLL ja LEP 2019 korralduskomitee juhatus