24. Jan 2022

4. novembril 2021 võttis Karjala Eesti Selts KOLLE osa rahvusliku ühtsuse päevale pühendatud linna üritustest. Seltsi liikmed valmistasid ühisele pirukale – Karjala väravale – rahvusliku täidise. Soolase piruka koostisosad valmistasime ise ette.

Omapäraseks kulinaarseks nähtuseks võib siinkohal pidada kuulsat “Tallinna” vürtsikat soolakilu, mida valmistatakse 12 erineval viisil.

Varem hoiti seda 2-liitristes purkides. Tänapäeval müüakse seda purkides.

Selles pirukas kasutasime karjala kilu. Pirukas sai maitsev ja ilus.

Kultuurikolledži lastele hankisime stiliseeritud kostüümid ja nad saavad alati esitada Eesti tantse ühises rahvusvahelises ringtantsus.

Selline koostöö on palju väärt!

 

Jelena Rjabikova
Petroskoi