Muuga naised valmistasid kukeseenemoosi
Traditsioonide kohaselt alustasime oma seltsis tubaste tegevustega oktoobri alguses – siis on maanaistel saagid salves ja õuetööd lõpetatud. Tavapäraselt said vahvamalt kasvanud nunnud ja maitsvamad hoidised näitusele toodud ning pärast ühiselt ka hoidiseid mekitud. Kõige üllatuslikumaks maitseks kujunes sel aastal kukeseenemoos , mis lisaks seentele sisaldas ka õuna, pirni, ebaküdooniaid, sibulat, porgandit, peterselli, suhkrut, soola ja musta pipart.
Nunnude näitusel olnud suvikõrvitsast sai alguse mõte korraldada kokkamise koolitus – valmistasimegi seekord toite suvikõrvitsast ja kõrvitsast. Ühtmoodi hästi maitsesid nii kõrvitsa püreesupp, suvikõrvitsapallid, kõrvitsakotletid, suvikõrvitsa lahtine pirukas ja suvikõrvitsakeeks. Jäi vaid üle tõdeda, et on ikka üks väärt köögivili see kõrvits.
Muuga naised osalesid ka eesti Rahvakultuuri Keskuse koolitusseminaril „ Elav pärand ja jätkusuutlikus“, mis toimus Roela käbimajas. Oli huvitav päev täis pärandit ja selle hoidmist tutvustavaid esitlusi. Meie seltsi esindajana tutvustas Maarika Muuga seltsi tegemisi pärandi hoidmisel läbi aegade.
Ees on meid ootamas advendi- ja jõuluaja toitude kokkamise pärastlõuna ning teeme ettevalmistusi seltsi 20. jõululaada läbiviimiseks.
Maarika Lausvee