28. märts 2024

Šveitsis olid saalid puupüsti täis

Šveitsi Eesti Selts on meie esimene liikmesselts, kus novembris sai jõulupidu ära peetud. Kuu on olnud selles seltsis väga värvikas. Aset leidis mitmeid meeleolukaid sündmusi. Laiemale ringile tutvustati Eestimaad ja Tilsi lastekodule valmistati jõulupakke.

24. novembril esines Šveitsis hotell & restoran Linde Heidenis Eesti ansambel Curly Strings. Kontserdi korraldas Linde Heiden, mille eestvedajad on tõelised Eesti fännid seetõttu, et nende poeg õppis aastaid tagasi kuus kuud Tartu Ülikoolis. Olenemata aastate möödumisest mäletavad nad siiani eestikeelseid sõnu ja mõnda lauset.

Kontserdile eelnes Eesti tutvustus ja õhtusöök eestipäraste toitudega. Esitluse tegi Šveitsi Eesti Seltsi president Kristi Jõeleht-Nastaj, kes rääkis Eesti kultuurist ja loodusest, Tallinna kaunist vanalinnast ja üleilmselt kuulsast Laulupeost.

Kuulajaskond oli kaasaelav ja nii mõnigi kohalviibija oli varem Eestit külastanud. Õhtusöögi menüüs oli eelroaks piimasupp, pearooks sealiha mulgikapsastega ning magustoiduks saime nautida kohupiimakooki. Ei puudunud ka Eesti must leib.

Õhtu tipphetkeks oli fantastiline Curly Stringsi kontsert. Saal oli puupüsti rahvast täis. Tore muusika vahvate bändiliikmetega tegi õhtu meeldejäävaks ja kogu rahvas elas tõeliselt kaasa. Pärast kontserti sai osta Curly Stringsi albumit koos autogrammiga ning nendega paar sõna juttu ajada. Oli väga hubane ja meeldiv novembrikuu õhtu, täpselt nagu kodus Eestimaal.

25. novembril kutsus Eesti suursaadik Toomas Kukk eestlasi vestlusringile Zürichis. Koos mindi edasi Soome-Šveitsi kaubanduskoja üritusele, kus kohtuti ka Soome suursaadiku Timo Rajakangasiga. Oli väga tore õhtu!

30. novembril toimus Zürichis eestlaste jõulupidu. Kohal olid kokad Eestist, kes valmistasid tõeliselt suurepärase jõuluõhtusöögi, heeringa, marineeritud kõrvitsa, hapukapsa ja seapraega. Õhtut saatis võrratu Carine Jessica Kostla koos saateansambliga.

Lisaks mõnusale muusikale ja maitsvale eesti toidule korraldas Eesti Laste ja Noorte klubi Šveitsis terve õhtu vältel lastele ja noortele ühe tõsiselt meeleoluka programmi. Laste ja noorte alas mängiti lumememme detektiive, purustati kõrgeima lumetorni ehitamise rekordeid, peeti maha üks korralik lumesõda. Tehti ka üks heategu:

Koos lastega valmistati jõulupakid Eestis Põlvamaal asuvale Tilsi Perekodu lastele. Õhtu lõpuks tuli külla ka Jõuluvana, kelle kingikotis oli kingitus ka Šveitsi Eesti Mänguringile.

Videokokkuvõte toimunud meeleolukast lastesündmusest siit:

Kristi Jõeleht-Nastaj ning Annika Fibbioli
Šveitsi Eesti Selts

Kaanefotol: ansambel Curly Strings, koos SESi presidendi Kristi Jõeleht-Nastaj´ga.