16. juuli 2024

Trondheimi Trollid Viikingite sünnipäeval

Trondheimi Trollid käisid jälle Oslos. Mitte, et me seal väga tihti käiks, aga vahel on tore ka pealinnarahvale meie rahvatantsu näidata.

Meie sõber, rahvatantsurühm Viikingid, tähistasid oma kümnendat sünnipäeva ja meie rühm, Stockholmi rahvatantsurühm Virvel ning Iirimaa Iirised olid sünnipäevapeole kutsutud.

Sünnipäev oli vahva ja kava oli mahukas. Programmis oli 26 tantsu, aga seda triibuseelikute lendu on raske sõnadesse panna. Seda oleks lihtsalt pidanud nägema. Viikigite tantsud ja kogu kava oli kokku pannud nende treener Raido Bergstein.

Trondheimi Trollidel oli neli tantsu, mida nautis muu publiku hulgas ka Eesti suursaadik Oslos. Trollide rühmal ja Viikingitel on rohkem ühist, kui esmapilgul paistab. Nimelt on mõlema rühma asutaja Kadri-Liis Wist, kes on Trollide praegune juht. Nii Trollid kui Viikingid on talle väga tänulikud, et ta on rahvatantsu armastavatele inimestele andnud mõtte koos käia. Peol oli näha, et nii sünnipäevalaps ise kui külalisrühmad naudivad seda, mida nad teevad.

Peole olid tulnud ka Viikingite vilistlased, kes said samuti võimaluse tantsida. Nii et jällenägemisrõõm oli suur.

Ka Norra-Eesti ühing jagas ohtralt tänusõnu nii rühma asutajale, treenerile kui tantsijatele, et nad on kümme aastat rõõmustanud rahvast oma tantsulustiga.

Peale esinemist jätkus õhtu sünnipäevalapse ja külalisrühmade vahel. See oli õhtu täis head sööki, muusikat ja loomulikut tantsu. Trollidel soojendab see ühine päev veel pikalt südant.

Margot Brunke
Trondheim