16. juuli 2024

Trollid jõuluturul

Aasta on lennanud linnutiivul ja kätte on jõudnud jälle advendiaeg. Trondheimi jõuluturul süüdatakse sajad tuhanded tuled, mis äratavad jõuluootuse nii väikestes kui suurtes. Meie rahvatantsurühma jaoks tähendab see, et traditsiooniks saanud jõuluturu esinemise jaoks tuleb tantsukava kokku panna ja läbi harjutada.

Esimese advendi hommikul on Trollid varakult üleval ja üks punasetriibuline seelik teise järel siseneb telki, kus me hakkame koos lastega jõulukaunistusi tegema. See meisterdamine toimub nime all “Maailma jõulud”, kus erinevad rahvused täidavad advendiaja mitmesuguste vahvate tegemistega. Meie peamiseks materjaliks on käbid, millest valmistame nii päkapikke, kuusepuid kui pärgasid. Käbide ja paberist lumehelvestega ehtisime ka telgi, nii et uksest sisse astudes tekiks tõelise jõuluvõlumaa tunne.

Peale lõbusat meisterdamist koos lastega on aeg tõmmata punased mütsid pähe ja käpikud kätte ja hakata rahvatantsu tantsima. Isegi käre pakane ei vähenda meie tantsulusti ja seda tantsurõõmu jagame heldelt ka vaatajatele. Etteaste lõpuks on meile lava ette kogunenud tõeline fännklubi. Et oma väikestele fännidele veel rohkem rõõmu valmistada, siis tantsime ning keerutame nendega lava ees nii hoogsalt kui nende väikesed jalad jaksavad ja nad lõpuks õnnelikult oma ema-isa juurde naasevad.

Ja ongi sellest päevast ilus mälestus saanud. Jõuluturg särab tulede säras ja meie südameid täidab imedest tulvil jõulutunne.

Selle tundega soovib meie rahvatantsurühm kõigile maagilisi jõule!