19. märts 2024

Vanemuise sügisesed kirjad

Suve viimasel päeval,  22. septembril  toimus Tartu Laulupeomuuseumis  järjekordne salongiüritus  “Kes sa oled…” Külalispersoon oli Tabivere Huvikooli  (Tartumaal) õpetaja ja direktor Liia Koorts. Vestlust juhtis Valli Ilvik. Tunniajane  vestlus sujus ja  oli huvitav. Kaaskõnelejad olid Liia ema, noorim poeg, õpingukaaslased ja eelnevate salongide persoonid. Lisaks tööle koolis juhatab Liia valla segakoori ja meesansamblit “Mehed mandrilt”. Liia  Koorts oli salongide sarjas 79. isik (salongid said alguse 10 aastat tagasi muuseumi ja Vanemuise Seltsi korraldusel, idee autor oli  Valli Ilvik). Muusikalises osas pakkusid rõõmu Liia Koorts flöödil ja teda saatnud Tabivere Huvikooli klaveriõpetaja. Liia õpilane esitas flöödil R.  Rodgersi  kauni pala “Edelweiss”, klaveril Liia. Valli  Ilvik mängis klaveril G. Gildi “Sügisesed kirjad”. Liia poeg Rauno Koorts  on lõõtspillivirtuoos. Tema lõpetas salongi ja kutsus rahvast ühislaulule.

Pühapäeval, 23. septembril  oli Karl August  Hermanni sünniaastapäeva tähistamine ja saabus ka sügis. Segakoor Vanemuine on igal sügisel ja kevadel talgute korras koristanud oma eelkäijate kalmusid.

15. septembril peeti  ülemaailmset koristuspäeva, kuid meile see  ei sobinud, sestap alustasime oma tööga 23. septembril. Kogunesime Tartu Ropka-Tamme kalmistule   kümnekesi. Koristustööd toimusid kaheksa  isiku kalmudel (Ruti Kamla, Evi Silm, Eduard Oja jt). Jätkame mõne nädala pärast Raadil ja Jaani kalmistul ning käime ka Elva kalmistul.

Ülevaate saatis Egne Raamat