19. märts 2024

Rõõmukillud said Leelol selleks aastaks jagatud …

14. detsembril jagasid Pärnu Raeküla Vanakooli Keskuses toimunud kontserdil ühiselt rõõmu Pärnu naiskoor Leelo ja Haaslava meeskoor. Kuuljatele jaotati viiside kaudu pildikesi lumiselt kargest talvest, sooje soove jõuluajaks ning meeleolukat operetirännakut.

Kontserti alustasid leelotarid, kelle ees seisid dirigentidena Tiia Tamm ja Hilja Vainula. Naiskoori ettekandes kaikus pühadeootust ja talvelootust. Esmakordselt toodi publikuni kaks  pala – Artur Adsoni sõnadele Mari Amori muusika „Esä taivan“, mis kõlas naiseliku palvena jõulukuul ning Mari Pokineni muusikale ja tekstile seade teinud Thea Paluoja liigutav looming „Õnn ja arm“.

Meeskoor jätkas dirigent Kalev Lindali juhendamisel pühalikult ja ikka mõeldes aastalõpu hetkedele, lastes viisiridadel kanduda sügavale südamesse. Ühisel rõõmuviiside jagamisel tõdeti läbi muusika, et üksteist peab hoidma ja lihtsa jõuluviisi helisedes saab hing rõõmsamaks. Killuke taevast ning armastust pakkusid operetiseaded, mida saatis klaveril Lelde Jalakas. Jagatud rõõmukillud, panid särama kuulajate südamed ja silmad ning tegid helgemaks sombuse õhtupooliku.

Killuke rõõmu kõigile!

Piret Pedanik
Pärnu