19. märts 2024

Raivo Adlas 80

Vanemuise teatri kauaaegne näitleja tähistas 31.01 oma 80-ndat sünnipäeva. 06.02 austati teda galaõhtuga Vanemuise väikses majas. Õhtu algas etendusega “Faehlmann”, kus juubilaril toekas avamonoloog.

Õhtu jätkus ovaalsaalis õnnitluste ja auaadresside ettelugemisega. Auaadressid olid Kultuuriministeeriumi,  Teatriliidu, Näitlejateliidu ja Eesti Harrastusteatrite Liidu poolt. Õnnitlejate hulgas oli Faehlmannitrupp ja loomulikult kogu Vanemuine, sõbrad, sugulased ja tuttavad. Ja siis riburadapidi harrastusteatrid, kuna vanameister on teinud märkimisväärset tööd harrastusteatrite maastikul.

Ta on lavastanud Keila Harrastustusteatris; Palamuse Amatöörteatris; Tabivere Harrastusteatris; Wiera teatris (Maarja-Magdaleena); Räpina näiteringis; Elva Harrastusteatris; Mooste Veskiteatris; vedanud suveprojekte Võõpsus ja Leevakul ja muidugi Vilde teatris.

Tänu temale sai suuresti teoks Vilde teatri taassünd 2004-l aastal. Esimesi osatäitjaid otsiti lausa ajalehekuulutuse kaudu. Kuulutusele vastanuid oli üle 150-ne. Esimeseks pääsukeseks oli Raivo Adlase suvelavastus “Tagahoovis”, mis oli märgilise tähendusega kogu Tartu kultuurielus. Kümne aasta jooksul tõi ta Vildes välja 17 lavastust.

Sügav kummardus juubilari ees ja tegusaid aastaid edaspidiseks!

 

Rein Annuk
Vilde teater