19. märts 2024

Sümpoosion „Kodus ja võõrsil – hargmaise Eesti kultuurilisest identiteedist ja pärandist”

Berliini Eesti Kultuuriseltsil KAMA on suur rõõm kutsuda Sind/ Teid osalema 22.-24. märtsil 2019 Berliinis toimuval sümpoosionil „Kodus ja võõrsil – hargmaise Eesti kultuurilisest identiteedist ja pärandist” ehk KAMA4, millega tähistame ühtlasi ka seltsi neljandat sünnipäeva.            Kama4Kutse

Sümpoosion koosneb kolmest osast, mis moodustavad ühtse terviku. Esimesel päeval, 22. märtsil, viib urbanist Regina Viljasaar-Frenzel teid tutvuma Berliini ajaloo- ja kultuurikihtidega. Õhtul olete oodatud Eesti Vabariigi Suursaatkonda vaatama Eesti naisrežissööride lühidokumentaalfilmide kogumikku „Juured” (2018, Silmviburlane) ja arutlema nähtu üle projekti eestvedaja, režisöör Heilika Pikkoviga.

Teine päev, 23. märts on pühendatud hübriidset kultuurilist identiteeti, Eesti diasporaakogukondi ja rahvusmütoloogiat käsitlevatele ettekannetele ja vestlusringile. Ettekannetega astuvad üles etnoloog Aivar Jürgenson, kirjanik Valdur Mikita ja ajaloolane Linda Kaljundi. Viimasel päeval, 24. märtsil toimub vaimse kultuuripärandi koolitus, millel osalejad saavavad tunnustatud ajaloo- ja kultuuripärandi uurija, koguja ja populariseerija Helgi Põllo juhendamisel mõtiskleda lähemalt enda ja teiste elava pärandi ning selle märkama õppimise, hoidmise ja edasiandmise viiside ning võimaluste üle.

Rohkem infot programmi, esinajate ja osavõtu kohta leiate manusest ja sümpoosioni kodulehelt https://kama4sympoosion.wixsite.com/berliin.

Facebook: https://www.facebook.com/events/2042464359178007/

Sümpoosionile registreerimine lõppeb 20. märtsil. Registreerimisega ei tasu viivitada, sest kohtade arv on piiratud.

Registreerimine filmiõhtuleembassy.berlin@mfa.ee

Registreerimine eksursioonile ja sümpoosionilehttp://www.eformular.com/beks/sympoosion.html#stay

kama4EsinejateTutvustus

Tervitustega Berliinist

Aira Paschke