29. märts 2024

Muuga naiste tegus märtsikuu

Papid on käes ja ümbrispaberid valitud

Märtsikuu oli Muuga naiste jaoks väga tegus ja toimekas – tähistati emakeelepäeva ja toimus kaks asjalikku käsitöökoolitust.

Emakeelepäeval, 14. märtsil,  esinesid koolimajas töötavad seltsi liikmed Urve Vahula ja Maarika Lausvee kohalikele õpilastele. Maarika Lausvee rääkis emakeelepäeva saamisloost ning ühiselt esitati Karl Martin Sinijärve luuletus „ Emakeel, maakeel”.

Märtsi alguses toimus seebikeetmise koolitus – seltsi liige Taimi Kokkar, kes ise vastava koolituse läbinud ning seebi valmistamise nipid juba omandanud, oli nõus oma teadmisi jagama.

Kogunes nii lapsi kui täiskasvanuid, saime aimu seebi keetmise ohtlikkusest ( seebikivi söövitav toime!) ning kõiki ettevaatusabinõusid kasutusele võttes valmistas iga osaleja endale 2 seepi – just sellise lõhnaga ja värviga nagu ise tahtis. Nüüd ootame põnevusega kevadpühade saabumist, sest just sel ajal võime omavalmistatud seebid kasutusele võtta.

Märtsi lõpupoole toimus karbi valmistamise koolitus, millele olime toetust saanud KULKA-lt. Paberihaldja Evelin Teiva juhendamisel veetsime pika õhtupooliku, kus igaüks sai endale valmistada karbi ehetele, fotodele või hoopis salvrätikarbi.

Koolituse lõppedes pidime tõdema, et kõik karbid said algajate kohta väga ilusad, aga tööd oli nende meisterdamisega ikka ka väga palju…

Maarika Lausvee
Muuga Maanaisteselts EHA