19. märts 2024

Lõimeleer kutsub jututuppa

MTÜ Lõimeleer kutsub virtuaalsesse Lõimetoa jututuppa. Lugusid jutustab jutuvestja Piret Päär. Pärimusmuusikat mängib ja erinevaid pille tutvustab Kulno Malva.

Mõlemad on nad suured rändajad. Piret seikleb muinasjuttudes. Kulno uitab muusikas. Piret on oma rännuteedelt leidnud suurepäraseid sõpru: kuningaid ja sultaneid, lohesid ja draakoneid, haldjaid, ingleid, härjapõlvlasi, tuhkapusijaid ja kolmandaid õdesid… Kulno võtab oma rännakutele alati sõbrad kaasa: akordioni ja torupilli, orkestritäie okariinasid, karmoškatäie kargusi, lajatava lokupilli ja maagiliselt maheda sansula.

MTÜ Lõimeleer on viis aastat Viljandimaal Tääksi koolis korraldanud lahedaid välis-Eesti laste ja noorte suvelaagreid. Seal lapsed õpivad eesti pärimuskultuuri ja rahvapäraseid oskusi, saavad sõbraks eesti keele ja kultuuriga ning teiste kodu-Eesti ja välis-Eesti laste ja õpetajate ning kultuuriinimestega.

Esimene selle sügise Lõimetuba toimub 27.09.2020 kell 12:00 (Eesti aja järgi) – lähem info siin https://www.loimeleer.com/loimetuba