28. märts 2024

Kirjandusuudised Soomes Mikkelis!

Mikkeli Eesti Keskuse liige Liina Ernesaks on üllitanud oma esimese raamatu “MEDE MANNI LOOD”. Raamat on ilmunud kirjastuse Hea Tegu poolt 29.4.2021.

Raamat on kõvade kaante ja värvilise sisuga. Raamatu mõõdud on 148×210 mm, maht 116 lehekülge. Toimetas Heli Hallik, küljendas ja kaaned kujundas Vallo Hallik.

Raamatu tutvustus:
“… õige laps peabki olema natuke must ja kriimuline, vahel sassis juuste või luriseva ninaga, mille kasimine alati meelde ei tule. Siis kasvab temast üks õige inimene ning tema maailm on kuidagi nagu rohkem päris maailm, kus pole pitse ja satse, säravaid kaunistusi, mis tugevama puudutuse peale tolmuks pudenevad ja läikivat plastmassi, vaid päris elu oma hea ja kurja ning valguse ja varjudega.”
Nende kaante vahele on kokku kogutud just nimelt ühe sellise väikese tüdruku lood, kelle maailm oli algusest peale “päris”. Mitte kasvamine ja kasvatamine, vaid päriselt läbi elu kulgemine, perega koos kasvamine ning üksteisega paremini tuttavaks saamine. Selles päris maailmas leidus lapsepõlve pilvitut taevast ja päikest, kuid vahel ulatusid sinna ka elu tumedad varjud, mis tõid kaasa kurbust ja pisaraid. Need lood on kirja pandud nii, et oma iva leiduks igale lugejale: täiskasvanule, kes elamise rutus sageli ilmselt isegi ei mõtle sellele, kuidas võivad nende jaoks nii loomulikud ja igapäevased tegemised ja asjad paista läbi lapse silmade. Kuidas laps oma pisikese peakese ning elava fantaasiaga neid mõistab ning nende kasulikkusest või kasutusest aru saab. Ja oleks huvitav noorematelegi, kelle maailm võib lugedes avarduda.

Ainult 12. maini, ainult meie FB sõpradele hinnaga 16.50 EUR (lisandub transport)!
Tellimiseks kirjutage oma kontaktandmed (nimi ja aadress) meile sõnumina (võib ka kirjutada info@fil.ee, kuid siis kirjutage juurde oma FB nimi).