28. märts 2024

Eesti köök on maitsev ka Kaukaasias

10. septembril korraldas Nalchikis asuv rahvamaja suure peo Kabardiini-Balkaari vabariigi 100.aastapäeva puhul. Kõik selles majas tegutsevad rahvuskultuuride seltsid said tulla välja oma rahvusköökidega.

Eesti köögi oli kokku pannud elukutseline kokk Maret Romani. Laud oli kaetud kiluvõileibade ning sporttidega. Tomatisalat oli segatud küüslauguga. Maret oli teinud ka pirukaid kõrvitsaga.

Laualt ei puudunud ka ehtne eesti talupoja roog – kartulid liha ning soustiga.

Magustoitudeks olid leivasupp rõõskkoorega või suflee jõhvika moosiga.

Rahvale väga meeldis. Eesti laudade taga oli järjekord. Paljud tulid retsepte küsima. Eesti köök on tõesti maitsev!

 

Maret Romani
Nalchik