16. juuli 2024

Kambja segakoor „ Läte“ Olevipäeval Virumaal

Muuga Maanaiste Selts EHA kutsus endale Olevipäevaks külla Kambja segakoori Läte.

Kokkusaamise väärtuslikuks osaks oli Kambja kultuuriharrastajatele tutvustada Simuna kihelkonna kultuurilugu ning näidata väärt tegijaid. Kambja tegelased omalt poolt said tutvuda tutvuda Muuga Maanaisteselts EHA tegemistega ning Kambja kandist pärit muusikamehe Meeme Mälgi tegevusega. 

Kuna Meeme Mälgi on seotud nii Simuna kandi kui Kambja kandiga, siis korraldasimegi ekskursiooni Meeme Mälgi radadel Virumaal.

Esimene peatuspaik oli Emumäel, kus kambjalased käisid Pandivere kõrgemas tipus 166.5 m.

Seejärel suundusime Salla külasse, mille esmamainimine oli aastal 1241. Seal ootas meid Hando Kuntor, kes tegi ekskursiooni külas – alles on koolimaja, kus Meeme Mälgi oli juhatajaks. Salla on ilus küla, majade ümbrused korras. Ühe talu õuel nägime huvitavat põllutöömasinat KRATT – see masin on Salla küla talutöödel abistamiseks, pärit Vilsandist. Masinale nime pannes oli ristiisaks Jaan Tätte. Sallas on suvekodu muusik Karl Madisel, kes külaelus aktiivselt kaasa lööb.

Hando Kuntor koos kunstnik Piret Smagariga andsid välja luuleraamatu „ Kass džässilaulja“ – raamatus on Hando luuletused ja Piret kujundas. Väga toredad on Hando ja Pireti koostöös valminud kujud kändudest – neid on paljudes kodudes Eestimaal ning ka piiri taga. Külamajast oli võimalus osta nende luuleraamatut.

Sallast sõitsime Simuna poole – külastasime Võivere tuulikut, kus tutvusime Struve kaare looga ning käisime Simuna kirikus, tutvusime Simuna vana koolimajaga .

Seejärel sõitsime tutvuma Muuga mõisaga ning koor laulis seal ühe laulu. Ekskursioonile järgnes Olevipäeva kontsert koos Simuna ja Laekvere rahvatantsurühmadega.

Koos oli tore ja ühistegevust jätkatakse.

Maarika Lausvee

Visiidist ilmus lugu ka Kambja valla lehes. https://www.kambja.info/43016/?fbclid=IwAR01PzwwZnERatcmSfyip_Ph7SDsJ9pObW5Gif-0GHSSnu7m3hISOx3a-ro

Margus Kriiva galerii: https://photos.google.com/share/AF1QipOA8bRGvk0jFYC0PagO4S-PpJ_2NzQYAaOPkXF0N4aclGQkdJ8tLzx1XJrfhgh1zg?pli=1&key=Rl9mQnVKV1Vfb0VBTy1EcEU2dEMyenpHcnZ2TlFB

Fotod Liina Miks ja Maarika Lausvee

Kaanefotol EHA juhataja Ilma Lausvee sisenemas Simuna kirikusse, kõrval Läte koori dirigent Saidi Tammeorg