Press "Enter" to skip to content

Kabardi-Balkaarias sai süüa mulgikapsaid

20ndal septembril tähistati Kabardi-Balkaaria Vabariigi pealinnas Naltšikis Maria väljakul traditsioonilist Adõgee päeva. Selle päeva kombekohaselt kogunesid Naltšikis 20 eri rahvuse seltsi esindajad. Peopäevast võttis osa ka kohalik eesti selts KODUMAA .

Kombekohaselt tutvustavad Adõgee päeval seltsid oma rahvuskööke ja rahvariideid. Peopäeva lõpetab erinevate rahvaste folkloor.

Igal aastal võtavad peost osa ka Kabardi-Balkaari vabariigi juhid. Eestlaste traditsioonilist toidulauda degusteeris vabariigi juht Juri Kokov, kes väga kiitis eestlaste küpsetatud kooki. Eestlaste rahvusköögi retseptide autor on Maret Romani, seltsi esimees. Laual olid sellel päeval veel mulgikapsad, ühepajatoit, võileivad kilu, vorsti, juustu ja sprotiga. Magustoiduks oli leivasupp piimaga. Laualt ei puudunud Vana Tallinn.

Peo lõpus esitasid eestlased eesti polkat.

Peo külastajad esitasid eesti seltsile mitmeid küsimusi Eesti kohta ja huvi oli suur ka eesti retseptide vastu. Eesti selts Naltšikis hoiab jätkuvalt eesti traditsioone.

 

Selts “Kodumaa”aseesimees Paul Kochesokov