19. märts 2024

Augustikuu märksõnaks oli “üheskoos”

Kord aastas, muinastulede ööl, süüdatakse üheskoos lõkked meenutamaks ajaloolisi mereäärseid märgutulesid. Eestimaa idapiiril märgutulede kett aga katkeb – siinkandis pole tänini olnud kommet hiliseid merelttulijaid tervitada. Mõeldud-tehtud ja nii saigi Narva Eesti Seltsil koos Maarahvaseltsiga “Vanatare“ plaanid paika pandud ning ühise ettevõtmise tulemusena ka siinne merepiir valgustatud.

Muinastulede ööl esinesid tuletantsijad ning omakandimehest saksofonimängija Urmas Rätsep, kelle võrratu päikeseloojangukontsert tegi hetkega suurematestki küünikutest romantikud.

Üles võeti mereteemalised ühislaulud, julgemad läksid tantsimagi. Taevataat soosis meie tegemisi – see oli üks imeilus õhtu romantilise päikeseloojangu, võrratu mereranna, kauni saksofonimuusika ja hea seltskonnaga.

P.S Rahva tungivale soovile vastu tulles saab sellest ettevõtmisest ilus suvelõputraditsioon.

Koos teiste seltsidega käisid ka idavirukad (Narva Eesti Selts ja Narva-Jõesuu Eestlaste Selts „Kalju“) Riias Eesti asja ajamas. Koos said paika edasised tegevused ning liikumissuunad, koos kõigi baltlastega tähistati Balti keti aastapäeva.

Pärast pisukest puhkust alustavad jällegi tegevust seltsi taidluskollektiivid – „Värtnad“ harjutavad juba hoolega, sest peatselt on jällegi hulk esinemisi tulemas, vahepeal leiti aega ka külaliste võõrustamiseks –  koos veedeti aega nii Paide, Põlva kui Pärnu sõpradega.

Sügiskuu tuleb toimekas – plaanis on külla minna Peterburi sõpradele, tähistada mihklipäeva traditsioonilise konkursiga „Mihklipäeva maitsed“, täiendada teadmisi „Jääaja“ keskuses ning toetada Eesti väikeettevõtlust – lähme Palamuse laadale!

Ikka üheskoos!

 

Tervitustega mittekultuuripealinnast 
Kairi Johannes

1 thought on “Augustikuu märksõnaks oli “üheskoos”

Comments are closed.