28. märts 2024

RVHS kohtumisõhtu külaliseks oli Rakkes elav kirjanik Ingvar Luhaäär

Reedel, 11.detsembri õhtul toimus Rakke Gümnaasiumi nutilaboris järjekorde kohtumisõhtu kirjanikuga. Rakke Valla Hariduse Seltsi kutsel oli rakkelaste külaliseks kirjanik, luuletaja, erootikauurija, tantraspetsialist ning bioenergeetika õpetaja Ingvar Luhaäär. 

Ülikoolis ajalugu õppinud, töötas ta pikka aega ajalehe “Säde” toimetuses. Pärast seda sai temast vabakutseline kirjamees. Esimeseks trükis ilmunud raamatuks oli luulekogu “Toominga atmosfäär” noorte autorite kassetis.

Keskeas kaldus looming rohkem proosa poole. Hetkel teeb pidevalt kaastööd “Eesti Ekspressile” ja “Tervendajale”. Huvi erootika ajaloo vastu viis autori tema kõige suurema trükiarvuga raamatuni – “Välk lootoses”.

Reisikihk on viinud kirjanikku paljudesse maadesse. Pea kümme aastat on ta viibinud Indias. Enim vaimustunud on ta just selle maa kultuurist.

Sõitnud läbi kogu Eesti, sai Viljandimaalt pärit mulgist virulane. Nimelt Rakkes leidis ta maja elamiseks ja kirjutamiseks.

Mitmekesiste huvidega autoril on ka mitu kirjanikunime. Praegu ongi Rakkes käsil mitmeköitelise kordustrüki ette valmistamine Ülev Valderi nime all ilmunud elulooraamatust “Hiiepoeg”.

Jääme ootama raamatu ilmumist ja uut kohtumist autoriga.
Aime Kinnep
Rakke Valla Hariduse Seltsi juhatus esimees