19. märts 2024

Tveri eestlased tegid mitu väärikat etteastet

Rahvaste ühtsuse päev

4. novembril osales Tveri Eesti Selts üritusel „Rahvaste ühtsus“, mis toimus oblasti kultuurimajas.  Panime välja eesti kultuurile pühendatud näituse, millega käis tutvumas  ka Tveri aselinnapea  Ljubova Ogienko

Ürituse pidulikum osa avati osalejate tänamisega, meie  selts pälvis kolm diplomit.

Tveri kultuurkolledži õppejõudude ja üliõpilaste abiga valmistasime ette estraadikava  „Tuulevaiksel ööl“.  Suur tänu tantsijad  Alina Pantelejeva,  Ksenia Budilova, Anastasia Orlova,  Anna Žukina,  Nadežda Melnikova ja juhendaja Tatjana Karpuhina! Muusikapoole eest oleme tänulikud Julia Bogajevale, Dmitri Šumeikinile, Herman Ivanovile, Mihkel Õunapile ja Alina Balašenkovale.

Soome-ugri rahvaste päev

10. novembril toimus Tveri oblasti Maksim Gorki nimelises raamatukogus soome-ugri rahvaste päev, millest võtsid osa oblasti karjala, eesti ja soome seltsid.

Eesti seltsi esimees Elmar Aljas pühendas oma kõne Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale, rääkides Eesti Vabariigi kujunemisest.

Nataša Berestenko tutvustas  lühidalt Tveri Eesti Seltsi üritusi, mis on pühendatud Eesti riigi suurele tähtpäevale. Osa on võetud ülevenemaalisest  festivalist Kransojarskis ja Tomskis, üleilmsest festivalist  „Sajaga seltsis“ Tartus ja Tveri ülikoolis toimunud Eesti kultuuri päevast.

Päeva lõpuks koguneti ühispildile.

 

Nataša Berestenko,
Tver