19. märts 2024

Ülemaailmne Eesti Kesknõukogu ja ESTO 2019 PRESSITEADE

Rahvuskongress «Globaalsed Eestlased» toimub teisipäeval, 2. juulil 2019, Tallinnas, Telliskivi loomelinnakus, Erinevate Tubade Klubis.

Kutsutud on organisatsioonide esindajad ja liikmed erinevatest liikmesmaadest kus tegutsevad organiseeritud eestlaste keskorganisatsioonid ning E.V. valitsuse, riigikogu ja erakondade esindajad. Registreerimine algab kell 9. Kongress on tasuta.

Rahvuskongressi avab sõnavõtuga President Kersti Kaljulaid. Ettekannetega esinevad Välisminister Urmas Reinsalu, Rahvastikuminister Riina Solmon, ÜEKNi esindaja Aho Rebas, ESTO 2019 Noortetoimkonna juht Tuuli-Emily Liivat ja ÜEKNi abiesimees Iivi Zajedova. E.V. välisministeerium esitab Eesti 2035 Arengukava.

Laudkonnavestluste teemadeks on “Eesti identiteet globaalses perspektiivis” ja “Globaalsete eestlaste väljakutsed”. Osalevad Euroopa Liidu ülemkogu president Donald Tuski peanõunik välispoliitikas Riina Kionka, kirjanik Imbi Paju, suursaadik Daniel Schaer, riigikogu liige EerikNiiles-Kross, ärimees Andy Prozes, ajakirjanik Evelin Tamm, ETV kultuuritoimetaja Reet Weidebaum, Juku Gold, Karl Grabbi ja Leelo Linask. Laudkonnavestlusi modereerivad Reet Marten Sehr ja Marcus Kolga. Sõna võtab ÜEKNi esimees Aavo Reinfeldt.

Rahvuskongressi peakorraldaja on Rootsi Eestlaste Liidu presiidiumi esimees Leelo Pukk. “Eelseisev Rahvuskongress on esimest korda korraldatud Eestis” teatab Leelo Pukk. “Kava on väga kõrgel tasemel ja on palju huvitavaid esinejaid. Ootame suurt kuulajaskonda.

Olete kõik teretulnud”.“Vajame eelregistreerimist”, lisas Leelo Pukk, “et praktilistes küsimustes kohanduda vastavalt osavõtjate arvule”. Lisa informatsiooniks ja eelregistreerimiseks palun tehke seda meiliaadressil: rahvuskongress2019@gmail.com

 

PÄEVAKAVA: Rahvuskongressi kava juuni 2