19. märts 2024

Vabade kunstide professori loomelaud

Alates eilsest algas ehtekunstniku  ja graafiku Kärt Summataveti uue joonistuste sarja esmaesitlus seltsi ruumis! Ka viies ehteväljapanek endiselt avatud!

Tartu Ülikooli vabade kunstide professor ja ERMi Sõprade Seltsi auliige Kärt Summatavet eksponeerib oma loomingulist teekonda seltsi esinduses.

LOOME–LAUALE ilmub pidevalt uusi ideid, ehteid ja joonistusi, mis on valminud professuuri ajal ja pärast seda.

Viienda ehteväljapaneku inspiratsiooniallikas oli TIIVAD, mis aitavad lennata tarkuste maastikele. Pärl on headus, puhtus, täiuslikkus, truudus, tarkus, kaitse.

Kuues väljapanek on aga uue joonistuste sarja esmaesitlus, joonistused ilmuvad paaride kaupaSarja esimene teos oli USSIKUNINGAS, nüüd on esil salapärane AVAUS ja müütiline TAEVAKAAR. Joonistused on sündinud alates 2020. aasta aprillist. Siis oli võimalik süveneda endasse ja mõtiskleda sümbolite üle, mida on soome-ugrilased ja teised vanad rahvad oluliseks pidanud. Millised igavikulised hingemaastikud ja tõekspidamised on inimkonda inspireerinud? Mille alusel on erinevad rahvad ja ajastud oma lood ja laulud, usu ja unistused, väärtused ja põhimõtted loonud? Mõtisklen, mida on kunstis sajandeid korratud ja elavana hoitud.”

Vaata ka: https://www.facebook.com/ermi.sopradeselts

Sirje Madisson