19. märts 2024

Tera sõprust kannab vilja

2017. aasta detsembris sain kirja Firsovite pereemalt Natalialt:
“Minu lapsed osalevad loomefestivalil “Me elame Karjalas “, kus peaksime esindama eestlasi. Meil ​​on kaks peret, kus on kaks tüdrukut: 16-aastane ja 8-aastane ning 12-aastane poiss. Me oleme rõõmsad ja tänulikud, kui aitate meil eestlaste traditsioone paremini tundma õppida, aitate leida tantsuks muusikat, mida lapsed saaksid esitada. Samuti vajame abi etenduse kostüümi ettevalmistamisel.

Karjala Eesti Selts saigi pakkuda teabematerjali Eesti kohta ning pere valmistus hästi ja rõõmustas kõiki oma esinemisega.

Järgmiseks ürituseks pöördusime ise selle pere poole palvega esindada Eesti perekonda mail 2018. vabariiklikul perefestivalil “Minu unistuste linn”.

Rahvuslikud kostüümid valmistati spetsiaalselt väikestele modellidele – kaksikutele Mariale ja Vasilisale. Ja isa – Aleksei kinkis meile botaanikaaias tüdrukute meenefoto (kaanepilt).

Ja nüüd, 2021. aasta mais, oli meil väga hea meel saada nende tüdrukute foto ja silt “Eesti”. Selgub, et perekond mäletab endiselt meie kunagi sündinud seoseid. Fotole oli pandud allkirjaks “Kartulite istutamine. Oleme sorte istutanud aastaid. Üks sortidest on “eesti “.


Edu poisid! Saagu meie sõprus tugevamaks. Kindlasti tutvustame Eestit veel!

Karjala Eesti Selts
Jelena Rjabikova