19. märts 2024

Mikkeli seltsi esindajad osalesid Õpetajate päeval

8.10.2021 tähistati Helsingis Õpetajate päeva, kuhu olid kutsutud ka Mikkeli Eesti Keskuse esindajad Eva Bellen ja Günter Peedu.

Külastati näitusekeskust WeeGee, kus modrernses kunstimuuseumis Emma on üles pandud uhke Konrad Mäe näitus.

Eesti Kunstimuuseumi Hariduskeskuse muuseumipedagoogide juhendamisel tutvuti näitusega ja osaleti töötubades – teemana, kuidas kasutada eesti kunsti pakutavaid võimalusi õppemetoodikana. MEKi üritustel töötubades, pere- ja lasteringides on just sedasorti teabe hankimine läbi käelise tegevuse alati kasutusel.

Näitus on avatud 29.9.21-23.1.22 ( paar korda nädalas on ka eestikeelne giid). https://emmamuseum.fi/nayttely/konrad-magi/

Pärast muuseumikülastust oli vastuvõtt Eesti saatkonnas, kus tervituskõne pidas suursaadik Sven Sakkov ja esines Sibeliuse akadeemias õppiv soome-eesti viiuldaja Saimi Kortelainen Tartust. Muljet avaldas Saatkonna uus moderne sisekujundus ja huvitav oli ka lühiülevaade saatkonna maja ajaloost.

Õpetajate päeva korraldas Eestikeelse Hariduse Selts koostöös Tuglase Seltsi ja Eesti Suursaatkonnaga.

Eva Bellen

Kaanefotol: Kutsutute seas oli ka Mikkeli koolides ametliku eesti keele õpetajana toimiv Piret Selonen (pildil keskel seljaga), kes on ühtlasi Eesti Kultuuri Seltsi “Mihkel” juhatuse liige.