28. märts 2024

EKSÜl on uus liikmesselts

Eesti Kultuuriseltside Ühendus on liitmas endaga saartel elavad kultuuripärandiga tegutsejaid. Veebruarikuus esitas meile liitumistaotluse Ruhnu Kultuuriruum. EKSÜ märtsikuises juhatuses otsustati nende liitumistaotlus rahuldada. Varasemast on meil olemas koostöö kokkulepe Eesti Saarte Koguga.

Meie uus liige – MTÜ Ruhnu Kultuuriruum on asutatud Eesti väikesaarel veebruaris 2016.aastal. Selts on seadnud oma eesmärgiks Ruhnu kogukonna kultuuripärandi jäädvustamise, loomise ning tutvustamise. Seltsis on hetkel 8 liiget.

Mõttekaaslased tegutsenud ühiselt juba aastaid. Nende mõtetest ja tegudest saab lugeda siit: https://www.dropbox.com/s/3mlarzx4y3jkdg4/230125_RRK%20visiooni%20presentatsioon.pdf?dl=0

Ruhnu Kultuuriruum on sellel aastal järjekordselt korraldamas, juba kümnendat aastat järjest, Ruhnu X Viiulifestivali 19.-26. juulil ja esmakordselt toimub selle ajal ka  Ruhnu Esimene Viiulifestival 21- 23 juulil. Selle õnnestumisse on võimalik kõigil meil panus anda ning toetada Hooandjas esimest Ruhnu viiulifestivali ning võita ägedaid üllatusi!

Ruhnu selts on väga aktiivne, mitmetest projektidest saame kuulda lähiajal. Nad on avaldanud soovi osaleda meie Kassari suvekooliski.

Nende tegevusi saab edaspidi leida ka meie kodulehelt. Ruhnu seltsi virtuaalne kodu asub siin: 

Tere tulemas meie sekka!