29. märts 2024

Tore jõululugu

Narva Eesti Selts ja eakate liit kinkisid piirilinna vanuritele jõuludeks 191 sokipaari. Kudumisaktsiooni kõige nobedam abielupaar oli Vaike ja Anatoli Afonin, kelle panus kahe peale oli kolmkümmend paari. Vaike ja Anatoli on Narva eesti seltsi aktiivsed liikmed, ehkki elavad juba aastaid Kohtla-Järvel. Nii ei jäänud nad kõrvale ka jõulueelsest sokikudumise aktsioonist.

Üks tore jõululugu sai alguse sellest, et minu poole pöördus proua, kes korraldab Narva linnas koduhooldusteenust. Ta oli kuulnud meie kevadisest sokikudumiskampaaniast hooldekodu elanikele ning küsis, kas meil oleks aega ja tahtmist teha jõuludeks samasugune kingitus koduhooldusel olevatele üksikutele vanainimestele. Polnud südant keelduda ning nii sai antud lubadus aidata niipaljuga kui võimalik. Koduhoolduses on hetkel 190 patsienti. Öeldi, et iga sokipaari eest ollakse siiralt tänulik. Aega oli selleks poolteist kuud.

Uskusin, et ehk õnnestub meil kokku saada 20-30 paari, kuid 17.12 andsime Narva Eesti Seltsi ja Narva Eakate Liidu poolt koduhooldusel olevatele inimestele 191 paari sokke ja 1 paari kindaid. Ühtekokku osales meie ettevõtmises 35 vardaliigutajat, sealhulgas ka üks meesterahvas.

Soe kingitus soojast südamest!

Seekord Põhjarannikust üks väga teistsugune, aga väga jõulune lugu meie tegemistest!
https://pohjarannik.postimees.ee/…/narva-eesti-seltsis-kaib…

Kairi Johannes
Narva

1 thought on “Tore jõululugu

Comments are closed.