19. märts 2024

Vabaühenduste Liidus tehti vahekokkuvõtteid

15. oktoobril said Vabaühenduste Liidu kultuurigruppi kuuluvad liikmed kokku Tallinnas, Tartus ja Zoomis. Töises ja meeleolukas vestluses räägiti käsil olevatest projektidest ning nendega kaasnevatest rõõmudest ja muredest.

Vabaühenduste Liidu kontoris Tallinnas Telliskivi Loomelinnakus juhtis vestlust Helen Talalaev ja Tartus Eesti Rahva Muuseumi Sõprade Seltsi bürooruumis ERMis tegi seda Vabaühenduste Liidu juhataja Kai Klandorf.

Arutasime, mis on igas organisatsioonis olulisemad tegevused sel sügisel ja kuivõrd koroonaviiruse levik on ühenduste tööd mõjutanud. Kuna muutunud olud on põhjustanud palju suurema digitaalsete platvormide ja võimaluste kasutamise, siis võib siin ühenduste võimekus erinev olla. Speaksmart on teinud kaks tasuta videokoolitust Zoomi kasutamise teemal, kui kellelgi just selles osas on küsimusi tekkinud. Eesti Harrastusteatrite Liit tõi välja, et nad katsetavad peagi põhikoolide kooliteatrite festivali läbiviimist veebis reaalajas.

Vabaühenduste Liit alustab vabaühenduste tulevikujuhtide arenguprogrammi, et tuua vabakonda uusi inspireerivaid eestvedajaid, kellega koos Eesti ühiskonna arengut toetada. I lend on juba komplekteeritud ja see lõpetab 2021. aasta suve alguses. Uus lend alustab 2021. aasta sügisel.

Kaanefotol: Kai Klandorf ning Tuulike Mänd (Hooandja) on kohtumise Zoomis just lõpetanud.

Sirje Madisson
ERMi Sõprade Selts