19. märts 2024

Juuni kuukiri nr 59

8. mail said teoks eesti seltside tervitused üle ilma. Oma näitleja teest rääkis Märt Avandi. Seltside üleilmsed kevadtervitused 2021 – YouTube


Jätkasime sarjaga “Mina, eestlane”. Maikuise vestluse külaliseks on Guido Ausmaa Soomest.

Juuni lõpus toimub sarja raames jaanipeo kontsert kaasalaulmise võimalusega.


Meie liikmete tegemisi

Esmakordselt tähistati Haida uues kirikus ülestõusmispühi: https://www.youtube.com/watch?v=Iw-U6yzIlGc&t=5s


Mikkeli Eesti Keskuse liige Liina Ernesaks on üllitanud oma esimese raamatu “MEDE MANNI LOOD”.Tellimiseks kirjutage oma kontaktandmed (nimi ja aadress) meile sõnumina (võib ka kirjutada info@fil.ee, kuid siis kirjutage juurde oma FB nimi). Meie kirjastuse raamatutega saab tutvuda siin: http://fil.ee/uus/raamatud/


Hollandi eestlased valmistasid Rotterdamis toimunud Eurovisioni eel Uku tervituseks alljärgneva video.


Eesti Organisatsioonide Võrgustik Soomes juhatus kohtus 15. mail 2021 Helsingis. 15.mail arutasime EOVS tegevusplaani 2021, koostööpartnerluste võimalusi ja KOV 13.6.21 valimiste teemat. Hoiame ühte!


ERMi Sõprade Seltsi liikmed tähistasid oma sünnipäeva talgutega ERMi vabaõhu alal. Koos korrastati nelja tee risti ja haljasala selle ümber. Koguneti korraks  laulupeotamme juurde, mis istutati ERMi juurde  XVII laulu- ja XX tantsupeo „Minu arm“ tule teelesaatmise hommikul  1. juunil 2019.


Raadil tähistati Rudolf Gottfried Kallase 170. sünniaastapäeva. ERMi Sõprade Seltsi mainiti kõnedes toetajana ja seltsi poolt jäi monumendi ette võbelema küünlaleek. Monumendi restaureerija OÜ Mandragora aitas  ka ERMi sõpru  Jakob Hurda hauaplatsi korrastustööde algusaegadel. 22. mail olid meie hoolealused hauaplatsid korras.


Folgiklubi. Külas oli Cätlin Mägi.


Hea globaalne eestlane! Ootame sind liituma vastloodud ärimeelsete eestlaste LinkedIn võrgustikuga Global Estonian Business Network.


29. mail toimus Peterburi Iisaki platsil linna VI rahvaste ball. Seda sündmust tähistatakse alati linna kultuuripäeva raames ning saavutab igal aastal järjest rohkem pealtvaatajaid. Eestlasi esindasid taaskord rahvatantsu ansambel „Neevo”.




Meie hulgast on lahkunud…

6. mail lahkus meie hulgast Tveri Eesti Seltsi viimane esimees Elmar Aljas. Seltsi tegevus on lõppenud.

Lahkunud on Sevastoopoli Eesti Seltsi juhatuse kauaaegne liige ning aktiivne eesti kultuuri esitleja Linda Kalling-Pisareva. Mälestavad Krimmi Eesti Selts ning Eesti Kultuuriseltside Ühendus.

21. mail lahkus meie hulgast Kaupo Ilmet, metsandusteadlane, Eesti Metsaseltsi pikaaegne president, EKSÜ asutaja ning kauaaegne juhatuse liige, Mulkide Seltsi vanem alates aastast 1989, Elistvere loomapargi rajaja ja selle esimene juht, EKSÜ asutaja- ning kauaaegne juhatuse liige.



Tulekul

Ülemaailmsete eesti noorte päevad tulevad taas!

MTÜ Ülemaailmne Eesti Noortevõrgustik korraldab teist aastat järjest Zoomi vahendusel ülemaailmsete Eesti noorte Virtuaalpäevi 2021, kus kahel järjestikusel laupäeval, 5. ja 12. juunil 2021, kogunevad Eesti juurtega noored maailmas, et koos mõtiskleda eestluse ja eestlaseks olemise üle.

7. juunil Kodupaigapäev. Korraldajaks Viru- Nigula Hariduse Selts

16-18- juuni. Soome -ugri rahvaste VIII kongress


Meie partnerite infolehti

Rootsi Eestlaste Liidu kuukiri mai 

Kohanemise ja lõimumise kuukiri.

Global Estonian Report mai

Integratsiooni SA mai

Eesti Folkloorinõukogu juuni


EKSÜ e-kuukirja saate muuta veel sisukamaks, kui saadate varakult teateid ja kajastusi oma sündmustest meie aadressile info@kultuuriseltsid.ee

Kuukirjaga saate liituda, kui saadate kirja aadressile info@kultuuriseltsid.ee EKSÜ tegemistega saab tutvuda kodulehel www.kultuuriseltsid.ee ja FBs