19. märts 2024

Valgevene riiklik Rahvuskultuuride Keskus, Valgevene Eesti Selts Pääsuke ning Eesti Kultuuriseltside Ühendus istusid Minskis ühise laua taga

24. aprillil toimus Minskis  Valgevene Vabariiklikus Rahvuskultuuride Keskuses Valgevene Eesti seltsi Pääsuke, Eesti Kultuuriseltside Ühenduse ja Valgevene Kultuuriministeeriumi juures asuva Rahvuskultuuri Keskuse juhatuse kolmepoolne kohtumine. Kohtumisest tegi ülevaate ka Valgevene TV NTV24, kus videolugu kohtumisest ja Eesti seltsitegevusest avaldatakse juulis vahetult enne Eesti pidu Minskis.

Kohtumisel tutvustasid kohalikud eestlased Valgevene televisioonile ja Rahvuskultuuri Keskusele suvel Minskis toimuvaid EV100le pühendatud mitmeid kontserte. Esimene neist leiab aset 19.07 Vitebskis, kus astub üles rahvuskultuuriselts Kirmas ning Kihnu Virve pereansambel. Aasta kõige tähtsam pidu tuleb Minskis 21.juulil Vabaduse väljakul. Kohale oodatakse u 200 osalejat Eestist. Tänava äärde paigutatakse telgid, kus on Eestit tutvustavad materjalid, saab degusteerida Eesti toite sh mulgikapsaid  ning Vana Tallinnat.

Eesti Kultuuriseltside Ühendus andis valgevenelastele ülevaate Tartust augustis toimuvast festivalist, kuhu oodatakse eesti seltsitegelasi ja kultuurikollektiive kogu maailmast. Ühenduse tegevjuht Liina Miks rääkis Ühenduse toimisest, tegevuste rahastamisest ning koostööst Eesti erinevate kultuuriseltside vahel nii kodu- kui välismaal. Eesti Kultuuriseltside Ühendusel sai valmis ka Valgevenes EV100le pühendatud ürituste reklaampostkaart, mille Ühenduse juht Valgevene Eesti Seltsile pidulikult üle andis.

Rahvuskultuuri Keskuse direktor Olga Antonenko tutvustas eestlastele Rahvuskultuuri Keskuse tegevust ning avaldas valmisolekut aidata Keskuse poolt kõigiti kaasa Eesti pidustuste sujuvale toimimisele Valgevenes ning vajadusel on nad valmis osutama ka tehnilist või konsulaarset abi.

Valgevene Eesti Seltsist osalesid kohtumisel:  Oliver Manglus, Vladimir Anufriev, Andres Kubja ning Mart Väin.

Kokkuvõtte koostas ja pildid tegi Liina Miks, EKSÜ tegevjuht

1 thought on “Valgevene riiklik Rahvuskultuuride Keskus, Valgevene Eesti Selts Pääsuke ning Eesti Kultuuriseltside Ühendus istusid Minskis ühise laua taga

Comments are closed.