19. märts 2024

Päikeseline perepäev Võsu rannas

Pühapäeval, 11. juuli hommikul kogunesid rõõmsad seltskonnad Võsu randa kaasas labidad, kastekannud ja suured rannakotid muude põnevate töövahenditega. “Võsu Liivaskulptuurid 2021” võis alata. Osalema oli tulnud 30 võistkonda erinevatest Eestimaa paikadest ja ka välismaalt, näiteks Soomest ja Saksamaalt. Võistkonnad olid moodustatud pereliikmetest läbi mitme põlvkonna, sõpradest ja tuttavatest.

Päeva juhtis Jüri Muttika, kes kostitas ürituse vältel inimesi toredate intervjuudega ja vahepalaks pakkus lastele lustakaid võistluseid. Lõbusa muusikaga hoidis tuju üleval ja keha liikumises Jon Mikiver. Üritust külastas ka Lõvi Leo koos politseinikega.

Võsu Liivaskulptuurid on pika traditsiooniga võistlus, kus iga osalenud võistkond saab üllatusi täis kingikoti, kuid žürii ja rahva poolt valitud parimad tööd said lisaks ka auhinnad. Oleme siiralt tänulikud, et Võsu Liivaskulptuuride auhinnakotte aitasid täita sel aastal Meie Toidukaubad, Sirena Pubi, Võsu Suvebutiik, Baseilo OÜ, Palmse Mõis, Vihula Mõis, Põhjakeskus, Eesti Politseimuuseum, Rakvere Linnus, Rohuaia Kohvik, Rakvere Piimaühistu, Mesi24, Farmi, Saarefood, Idüll, Tallinna Linnamuuseum, Rannarahva Muuseum, Eesti Meremuuseum, Eesti Vabaõhumuuseum, WOW Elamuskeskus, Eesti Maaelumuuseumid, SA Kalevipoja Koda, Eesti Kaevandusmuuseum, Narva Muuseum, Pokumaa, Lottemaa ja Karupoeg Puhh.  Korraldamisel ja läbiviimisel olid toeks Võsu Vabatahtlik Tuletõrjeühing, Urmas Osila, Tarvas Print, Palmse Mehaanikakoda, Puhka Eestis, Võsu Ukulele, Liis Nõmme, Marko Torm ja Mart Rauba – aitäh Teile!

Täname ka südamest Haljala vallavalitsuse töötajaid. Korraldajate poolt eriline tänu muidugi Jaanusele, kes valmistas ette liivakuhilad. Tänusõnad ka Rait Bürklandile, kes pakkus kõigile soovijaile maitsvat kehakinnitust.

Korraldajad tänavad kõiki neid sõpru ja tuttavaid, kes on ulatanud abikäe ürituse edukaks kordaminekuks. See teebki sellest kogukonna päeva.

Sügav kummardus ka meie žürii ees, kuhu kuulusid Teet Suur, Ivar Lilleberg, Riina Kaptein, Marje Schneider, Rein Kübarsepp, Urmas Tamm, Urmas Rauba ja Tiiu Tagamets. Meeliülendavaim oli kindlasti see, et meiega ühinesid Marje Schneider (Saksamaalt), Rein Kübarsepp (Soomest) ja Kaire Rapur, kes Urmas Lahe poolt antud ideest hakkasid seda üritust korraldama 2000. aastast ning meil on võimalus traditsiooni jätkata.

 Lahemaa rahvuspargi sünnipäeva auks valiti tänavu skulptuuride teemaks “Seiklused Lahemaal”. Valmis meisterdati 30 fantastilist skulptuuri, mida oli keeruline paremusjärjestada. Lisaks žürii lemmikute valimisele toimus ka rahva lemmiku hääletus. 

Pikemalt valminud skulptuuridest saab lugeda ja ka suurt pildigaleriid näeb FB/Võsu Liivaskulptuuride lehel.

Üritusest osavõtmiseks ei ole sedavõrd tähtis kunstioskus, vaid pigem võimalus anda oma lähedastele kõige südantsoojendav kingitus – kvaliteetselt koosveedetud aeg. Korraldajatel on hea meel, et kaunid liivaskulptuurid säilisid vaatajatele imetlemiseks nädalakese, selle eest suur tänu kaaskodanikele mõistva suhtumise ja kunsti austamise eest. 

Sügav kummardus ja aitäh teile kõigile! 

Liivaskulptuuride meeskonna nimel
Kerli Muruvee

Fotod: Rein Kübarsepp