19. märts 2024

Oktoober on hõimukuu

Oktoober on EESTI KUU Tamperes olnud üle 30 aasta! Oktoober on ka hõimukuu ja siis peetakse Sugrifesti.

Sugrifesti raames toimus ja toimub veel palju erinevaid üritusi: loenguid, näitusi, filmivaatamisi, kontserte, rahvariiete tutvustamist, töötubasid jm. Sellel aastal pidutses Tampere Eesti Klubi 25a samuti hõimukuul!

Kõige suurem üritus oli 16. oktoobril Laikku Kultuurikeskuses. Sugrifestipäev algas kell 11 laadaga, kus seltsid said tutvustada oma tegevust, pakkuda laadakaupa ja tutvustada oma maa käsitöö- või toidukultuuri.

Muusikasaalis oli võimalus kuulata karjala, soome laule ja muusikat, esines eesti rahvatantsu tutvustav folkrühm Vingerpussid Heli Vija juhendamisel ning päeva lõpetas ungarlaste „OPEN WATERS“ kontsert (piano ja elektrikannel).

Korraldajad 2021: Karjalan Sivistysseura, Kulttuuritalo Laikku, Pirkanmaan elokuvakeskus, Rahvaanmusiikin kerho, Rakennuskulttuurikeskus Piiru, Sisä-Suomen Saamelaisyhdistys Bárbmu, Suomi–Venäjä-seura, Taivaannaula, Tampere Eesti Klubi, Tampere-Tartto seura, Tampereen Kalevalaiset, Tampereen kaupunkikulttuuriyksikkö ja Tampereen Suomi-Unkari Seura.

Tampere Eesti Klubi pakkus pop-up kohvikus kiluleiba, kamavahtu, kooke ja pirukaid. Marelle kootud villaseid sokke ja Anneli kauneid pilte. Müügis olid ka eesti käsitööd!

Edukat hõimukuud!
Tampere Eesti Klubi nimel
Annela Liivat

Kaanefotol: TEK juhatuse liikmed (vasakult) Anneli Salumäe ja Maarika Tammepõld

Fotod Tuuli-Emily ja Annela Liivat