19. märts 2024

Mulkide segakoor Estivalil

Mulgi segakooril on saanud tavaks korraldada iga hooaja lõpus  välisreis, mis oleks motiveeriv, veidi väljakutseid pakkuv ja seltskondlik- seekord osalesime Göteborgis Estivalil.

Estivali kuulutus jäi meile sotsiaalmeediast silma ja haarasime võimalusest. Reis oli mitmekülgne. Laevas saime nautida üksteise seltskonda, bussisõit läbi Rootsi oli täis kauneid vaateid ja Göteborgis toimus koos teiste kooridega suurepärane kontsert. Peale meie oli Eestist veel kaks koori Haaslava meeskoor ja NUKU koor. Ühendkoor kõlas võimsalt, kirikus oli kuulajaid palju. Lisaks ühendkoori lauludele esitas iga koor ka veel enda kava. Meie repertuaaris oli loomulikult „Mulgimaale“- et saaksime mulgi keelt ja kultuuri kaugemal tutvustada.

Koor osales ka Estivali galaõhtul. Seekord oli Estivali 40nes juubel- pidu oli uhke, sai mõtteid vahetada ja uusi tutvusi.

Reis oli igati vägev, kuid ei läinud päris viperusteta, bussil läks rehv katki, selle saime tänu kohalikele eestlastele vahetatud, lisaks oleksime laevast maha jäänud, õnneks saime kontakti laevaga ja kapten oli nõus meid ära ootama… igati uhke lõpp, toredale reisile. Mulgi segakoor tänab Estivali korraldajaid!

Järgmiste kohtumisteni järgmistel reisidel.

Madli Saar
Segakoori koorivanem